Kikkervisjes van de Taiwanese boomkikker houden vijver schoon
Kikkervisjes van de Taiwanese boomkikker hebben een interessante manier om hun vijver schoon te houden. Ze bewaren hun poep in hun darmzak en laten deze pas los wanneer ze zich ontwikkelen tot volwassen kikkers. Deze kleine diertjes zijn slechts 3 tot 4 centimeter lang als ze volwassen zijn. Ze leggen eitjes in verschillende plekken zoals plantenstengels en boomholtes waar de kikkervisjes hun eerste levensjaren doorbrengen.
Efficiënt ammoniakgebruik
Wetenschappers hebben ontdekt dat kikkervisjes van de Taiwanese boomkikker minder ammoniak uitstoten en meer vasthouden in hun darmen in vergelijking met andere soorten. Deze kikkervisjes kunnen overleven in hogere ammoniakgehaltes doordat ze het water delen met andere dieren zoals muggenlarven.
Dubbele verdediging
Het ophouden van hun poep dient als een strategie om de vijver schoon te houden. Hierdoor hebben de kikkervisjes een ontwikkelde tolerantie voor ammoniak. Deze dubbele verdediging beschermt hen zowel tegen de afvalstoffen die ze zelf produceren als tegen ammoniak van andere dieren. Een opmerkelijke aanpassing die hen helpt te overleven in hun natuurlijke omgeving.